Stmkey
0

led lampen en hun fittingen

U heeft veel over al de voordelen gehoord die de LED gu10 lampen bieden, en zou ze graag in uw woning willen ter vervanging van gloeilampen en ander verouderde en dure verlichtingsmethoden.

Hier is eeen  overzicht van de vele soorten  LED-lampen die beschikbaar zijn, de meest relevante en bruikbare soort lamp voor uw huis, hangt natuurlijk af van uw smaak en behoeften.

De naamgeving voor de LED-lamp is vergelijkbaar met die van de traditionele gloeilampen en andere verlichtingsvormen. Het wordt vertegenwoordigd door een alfanumerieke waarde waarbij de letters staan ​​voor het basistype, en de numerieke waarde geeft de diameter van de basis in millimeters aan. Hier zijn enkele van de meest voorkomende varianten die worden gebruikt in de meeste woningen.

LED GU10 en G4

Deze twee lamp types hebben twee pennen en zijn ontworpen om halogeenreflectorlampen en capsules waar een laag-voltage is vereist te vervangen. De G4 is alleen gewaardeerd op 1, 8 W, maar kan tot 25 keer langer mee dan een standaard gloeilamp.

 De LED GU10 van 2, 5 tot 7W en hebben het voordeel dat ze dimbaar zijn en zich lenen voor kleurbeheer op afstand.

MR16 en LED GU10

Deze twee zijn ideaal voor spot-verlichting, en variëren van 2W tot ongeveer 10W of meer. Hoe lager het wattage, des te lager zal het stroomverbruik ook zijn. Dit zijn ook bi-pin lampjes en zijn ideaal voor laagspannings toepassingen.

E27 en E14

De E staat hier voor Edison, wat betekent dat hij de traditionele schroef-in basis heeft. De E-serie wordt meestal gebruikt voor decoratieve doeleinden, en komen voor in kaars-vormige of bol-vormige lamp opties.

LED gu10 en B15

De B-serie of bajonetkraag type lamp heeft dezelfde functie als de E-reeks lampen, en wordt ook gebruikt voor decoratieve of “stemming” verlichting. Verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen, deze zijn ideaal  als vervangers voor gloeilampen.

Het zou mooi zijn als alle landen van de wereld overgingen op het gebruik van LED GU10 technologie, waardoor we enorme energie besparing zouden kunnen bewerkstelligen op de hele planeet, en ook het milieu zouden beschermen, waardoor we een milieuvriendelijkere aarde voor ons nageslacht konden nalaten.

http://www.leds-depot.nl/