Stmkey
0

Hoe vind ik de perfecte koekenpan?

Elke pan heeft weer zijn eigen specialiteit. Het bereiden van etenswaren verschilt volledig per type pan. Daarom is het ook verstandig om altijd een aantal verschillende koekenpannen in de keuken te hebben. Le Creuset maakt pannen van verschillende materialen en met specifieke doeleinden. Zo zijn er pannen die beter zijn in sauteren, bakken met of zonder vetstof  of grillen. In dit artikel leest u wat u kan met welk materiaal. Zo kunt u optimaal genieten van uw Le Creuset koekenpan!

Gesmeed aluminium

Koekenpannen van Le Creuset die gemaakt zijn van gesmeed aluminium zijn allen voorzien van een antiaanbaklaag. De producten zij gemaakt van een speciaal soort aluminium wat door een speciaal productieproces sterker dan staal is geworden. De anti kleef laag zorgt er voor dat voedigswaren met een minimun aan vetstof bereid kunnen worden.

Aluminium is een zeer licht metaal wat perfect temperatuur geleid.  Door de goede geleiding wordt de temperatuur perfect en gelijkmatig verdeeld. Door haar goede geleiding past de pan zich onmiddellijk aan aan temperatuursveranderingen van de kookplaat. De anti kleef laag zorgt er voor dat voedingswaren makkelijk door de pan kunnen schuiven en er hoeft slechts weinig boter of olie gebruikt te worden. Zo komt de smaak van het product beter naar voren en is het eten gezonder dan met een traditionele pan. De koekenpan met anti aanbaklaag is met name geschikt voor het bereiden van eten op temperaturen tussen de 120°C en de 175°C. Denk hierbij aan eieren, zuivel of vetarme voedingswaren. Magere vis of gevolgelte is zeer geschikt voor bereiding in een pan van gesmeed aluminium. Ook gegrilde aardappelen kunt u het beste in een pan met anti aan bak laag bereiden. Wilt u de pan helemaal zonder vetstof gebruiken? Laat de koekenpan dan ongeveer 2 minuten voorverwarmen op matige temperatuur voordat u er voedsel in gooit.

Voorkom altijd te hoge temperaturen aangezien dit niet alleen voor oververhitting zorgt. Het kan ook de pan en de anti kleef laag permanent beschadigen. Gebruik een koekenpan dan ook nooit bij een temperatuur boven de 180°C. Kijk voor meer handige tips op Lecreusetwebshop.nl

http://Lecreusetwebshop.nl