Stmkey
0

Het alternatief voor ‘humidor discount’

 

Humidor discount gecombineerd met echt Spaans cederhout

Opzoek naar ‘humidor discount’ bieden wij van de Humidorkoning u de laagste prijsgarantie in combinatie met echt Spaans cederhout. Het meest geschikte hout voor humidors is hout met de Latijnse naam ‘cedrela odorata’. Dit hout wordt vaak Spaans cederhout genoemd. Het hout komt echter niet uit Spanje en is ook geen ceder. De ‘cedrala odorata’ is familie van de ‘meliaceae’ Deze familie is bij ons bekend als mahonie. Deze houtsoort is een hardhout en biedt enkele voordelen ten opzichte van andere houtsoorten voor het bewaren van uw sigaren:

  1. bescherming tegen de tabakskever (lacioderma) dankzij de kruidig geurende olie in ‘t hout
  2. schimmelwerend
  3. van nature in staat veel vocht te absorberen (hygroscopisch)
  4. smaakvol effect op sigaren en het rijpingsproces

Het Spaanse cederhout wordt geïmporteerd vanuit Midden- en Zuid-Amerika. Het hout bestemd voor onze humidors wordt eerst zorgvuldig gedroogd. De reden hiervoor is dat anders het hout sap kan bloeden op de oppervlakte en deze hars is moeilijk te verwijderen. U wilt natuurlijk geen hars op uw sigaren!

 

 

De genoemde voordelen zijn voor ons doorslaggevend om enkel te werken met leveranciers waarbij enkel echt Spaans cederhout wordt gebruikt. Onze specialisten zijn in staat het verschil te herkennen tussen goedkope humidors en humidors gemaakt met echt Spaans cederhout. Het Spaanse cederhout heeft een oranje tint, is vrij poreus en heeft lange tekeningen in het hout. Verder is de geur overduidelijk pittig. De minder geschikte houtsoorten welke gebruikt worden voor de binnenvoeringen van humidors zijn :

  • Amerikaanse en Canadese rode ceder
  • Honduraanse mahonie

 

De Amerikaanse en Canadese rode ceder is minder geschikt dan de Spaanse ceder. De reden hiervoor is dat deze ceder minder vocht kan absorberen en een sterkere geur verspreid. Deze geur is dermate sterk dat dit niet wenselijk is voor uw sigaren. Het voordeel van Amerikaanse ceder is de lagere kostprijs en geen gevaar van harsvorming in de humidor. Honduraanse mahonie is hygroscopisch gelijk aan Spaans cederhout, echter de geur tegen de tabakskever is te zwak.

 

Tegnwoordig worden de meeste humidors gemaakt met een buitenkant van een goed te lakken hardhout of in het geval van de Liebherr ZKes 453 door middel van mooi edelstaal. Het voordeel hiervan is dat de buitenkant erg stevig is in combinatie met die uiterst luxe uitstraling. De binnenkant wordt vanzelfsprekend gevoerd met Spaans cederhout.

 

Het advies van onze specialisten is zonder twijfel dat sigaren voor langere tijd in humidors van Spaans cederhout bewaard moeten worden. Voor een sigaren kabinet of walk-in humidor is dit minder noodzakelijk, hierin worden sigaren vaak in de originele Spaanse cederhouten kistjes bewaard. Alle modellen bij de Humidorkoning hebben een binnenvoering van Spaans cederhout.